Wat is HR project sourcing? De zes voordelen die uw bedrijfsactiviteit een boost zullen geven

Wat is HR project sourcing? De zes voordelen die uw bedrijfsactiviteit een boost zullen geven!

 
Met de juiste HR-ondersteuning kunnen bedrijven hun HR-systemen beter gebruiken en betere beslissingen nemen om competitief en succesvol te blijven. In dit blogartikel bespreken we de zes grootste voordelen van HR project sourcing. 

1. Vereenvoudigde HR-processen 

Door personeelszaken uit te besteden, kunnen bedrijven hun HR-processen efficiënter maken. Dit zijn taken zoals aanwerving, onboarding, salarisadministratie en prestatiemanagement. Door deze taken uit te besteden, kan het HR-team zich concentreren op andere belangrijke aspecten, zoals werknemers betrokken houden en talent binnen het bedrijf houden. 
 

2. Kostenbesparingen 

Een tijdelijk personeelstekort opvangen met een nieuwe aanwerving kan een pittig prijskaartje hebben. Denk aan loonkosten, softwaresystemen, coaching, training, … Met project sourcing haalt u voor een vast budget meteen alle nodige kennis en ervaring in huis.
 

3. Betere focus op belangrijkste bedrijfsactiviteiten  

Door HR-taken en -projecten uit te besteden, kunnen bedrijven tijd en middelen vrijmaken, waardoor ze zich kunnen toespitsen op hun belangrijkste bedrijfsactiviteiten, zoals nieuwe producten en diensten ontwikkelen, uitbreiden naar nieuwe markten en hun klantenbestand vergroten. Bovendien verhoogt outsourcing de productiviteit. Als werknemers niet worden afgeleid door HR-zaken, kunnen ze zich volledig concentreren op hun hoofdtaken, wat leidt tot betere prestaties en een grotere efficiëntie. 
 

4. Toegang tot expertise en hoogwaardige rekrutering

Door gebruik te maken van geavanceerde technologie en de kennis van specialisten kunnen bedrijven de kwaliteit van hun wervingsproces verbeteren en er zeker van zijn dat ze toptalent voor hun vacatures vinden. Deze aanpak kan ook tijd besparen om openstaande vacatures in te vullen, wat resulteert in een efficiënter wervingsproces. Arbeidswet- en regelgeving kan veranderen en deze veranderingen moeten snel opgevolgd en toegepast worden. Als bedrijven HR projectsourcingdiensten gebruiken, krijgen ze hulp om op de hoogte te blijven van nieuwe wetten en om de beste manieren te vinden om mensen aan te nemen. 
 

5. Timemanagement

Bedrijven die HR-taken uitbesteden, kunnen hun personeelszaken sneller verwerken, vooral salarisadministratie. HR-taken delegeren aan externe partners ontlast interne HR-medewerkers van routinematige administratieve taken, zoals functiebeschrijvingen opstellen of financiële rapporten voorbereiden. Daardoor hebben ze meer tijd om hun carrière te ontwikkelen en kunnen ze zich concentreren op belangrijkere strategische zaken die de groei van het bedrijf stimuleren. Het geeft ze ook meer tijd om zich met werknemers bezig te houden en te anticiperen op toekomstige bedrijfsbehoeften. Deze aanpak is vooral interessant voor kleine bedrijven met weinig HR-personeel. 
 

6. Gemotiveerde werknemers

Bedrijven kunnen hun werknemers de best mogelijke service bieden door met de juiste HR project sourcing partner in zee te gaan. Dat kan helpen om de motivatie en tevredenheid van werknemers te verhogen, wat leidt tot meer productiviteit en een hogere retentiegraad. 
 
In het algemeen kan HR project sourcing een geweldige manier zijn voor bedrijven om hun HR-processen te vereenvoudigen en efficiënter te maken. Het kan de kosten verlagen, tijd besparen en toegang bieden tot expertise. Bovendien kan het de motivatie en tevredenheid van werknemers verhogen, wat resulteert in een hogere productiviteit en een betere retentie. 
Tijdelijke versterking nodig voor uw HR-afdeling? Onze experts staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op

block ik heb vacature

Op zoek naar kandidaten?

Wij geloven dat de juiste persoon een organisatie kan veranderen. 

Contact hr project sourcing

Contacteer ons

Tijdelijke versterking nodig voor uw HR-afdeling? Onze experts staan altijd voor u klaar. Neem contact op voor meer informatie.
 

 Met het versturen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid dat uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.

 

block meer over hays

Block volg hays op social

Volg ons op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.be
Volg Hays op Instagram - Hays.be
Volg Hays op TikTok- Hays.be